“Слуга народу” пропонує відкласти підвищення “мінімалки” до кінця 2021 року

 

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пропонує відкласти підвищення мінімальної заробітної плати до 6,5 тис. грн з початку липня на грудень 2021 року.

Про це він заявив у інтерв’ю ТСН, опублікованому у вівторок, 13 жовтня.

“Я би відклав це підвищення (мінімальної зарплати до 6,5 тис. грн, – “Н”) до 1 грудня 2021 року. Тоді, мені видається, ми би нормально пройшли цей рік. Адже це менше впливатиме і на інфляцію, і на податковий тиск на бізнес”, – зазначив він.

При цьому він заявив, що не хоче переоцінювати втрати бюджету від підвищення мінімальної зарплати до шести тисяч гривень, адже втрати бюджету, які використовуються на виплату зарплат бюджетникам, компенсуються надходженням податків.

Водночас, за словами Гетманцева, не можна заперечувати додаткове навантаження на бізнес і Фонд оплати праці.

“Дійсно, підвищуючи заробітні плати ми можемо отримати тінізацію зарплат, коли людей будуть переводити на пів ставки тощо. Так, в цьому є проблема. Тому вважаю, що оптимальною сумою для підвищення зарплати є шість тисяч гривень, а не 6,5 тис. грн. Тобто, я би зупинився на меншому”, – зазначив “слуга народу”.

Нагадаємо, раніше зупинили підвищення зарплат освітянам, адже бюджеті не вистачає коштів.

Як писала “Новинарня“, 31 серпня президент України Володимир Зеленський підписав закон про збільшення мінімальної заробітної плати до п’яти тисяч гривень.. Документ передбачає збільшення “мінімалки” та встановлення її з 1 вересня 2020 року на рівні п’яти тисяч гривень на місяць. При цьому з січня 2021 року мінімальна зарплата буде підвищена до шести тисяч грн, а впродовж 2021 року – до 6,5 тисяч грн.

Читайте також:
До проєкту бюджету-2021 внесли поправок більш як на трильйон грн, – Кравчук

“Розрив 3+ рази”: оприлюднено рейтинг найбагатших і найбідніших регіонів України за доходом на одну особу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна