Рада підвищила мінімальну зарплату до 5 тисяч гривень

 

Верховна Рада прийняла законопроєкт зі змінами до державного бюджету 2020 року, який передбачає збільшення мінімальної зарплати до 5000 гривень з 1 вересня цього року.

Як передає “Новинарня“, під час позачергового засідання парламенту у вівторок, 25 серпня, за законопроєкт №3963 в другому читанні проголосували 295 депутати. Напередодні його схвалив й рекомендував до прийняття Комітет ВР із питань бюджету.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що гроші на підвищення “мінімалки” хочуть взяти з коштів, які заощадили на обслуговуванні держборгу.

Підвищення мінімальної зарплати ініціював президент України Володимир Зеленський. Протягом наступних півтора року її планують підвищити у три етапи – з 1 вересня 2020 року до 5 тисяч гривень, з січня 2021-го – до 6 тисяч гривень, а з липня 2021 року – до 6,5 тис. грн.

Як писала “Новинарня“, Верховна Рада вранці 25 серпня зібралася на позачергове засідання.

Читайте також:
Разумков про звернення Кравчука до Ради щодо проведення виборів у Криму й ОРДЛО: “Не уявляю, як це зробити”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна