В окупованому Криму Путін зайняв одразу дві резиденції, що до анексії належали ДУС. ВІДЕО

 

Президент Російської Федерації Володимир Путін зайняв одразу дві резиденції поблизу селища Олива в анексованому Криму, які до окупації півострова перебували в розпорядженні Державного управління справами України.

Про це в понеділок, 8 лютого, інформує “Крим.Реалії”.

Дві держдачі №6 та №8 зайняв сам Путін, а ще дві – №9 та №10 – колишній президент і експрем’єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв.

“За часів Віктора Ющенка ми ходили на пляж. Хоч на дорозі та в лісі стояли пости спецсил та міліції, ми могли спокійно пройти на узбережжя і купатися в морі. А зараз туди взагалі не пройдеш. Нижня частина дороги повністю закрита”, – розповів журналістам мешканець селища Олива Сергій Кабак.

Зі східної сторони від маєтку Путіна розташований будинок відпочинку Федеральної служби безпеки РФ.

До анексії це був санаторій “Таврія”, що належить українському олігарху Ігореві Коломойському. Після реконструкції тут зупиняється голова ФСБ Олександр Бортников. Сусідів по кримській дачі – Путіна та Бортникова – російський опозиціонер Олексій Навальний назвав замовниками свого отруєння.

Нові власники встановили охоронну зону завширшки один кілометр довкола дач Путіна та Медвєдєва.

До неї повністю потрапила Олива, яку називають “дачним селищем КДБ”. Серед місцевих жителів – колишні співробітники дев’ятого управління спецслужби, що охороняло радянських лідерів. Тепер Федеральна служба охорони не дає людям переоформити власність за російськими законами. Вони не можуть ні продати, ні подарувати, ні заповісти свої землі та будинки.

“2014 року помер мій дід. Від нього мені дістався будинок. Успадкувати його не дають – Федеральна служба охорони забороняє. Пишуть, що мій будинок розташований в охоронній зоні об’єктів (дач Путіна та Медведєва, – “Н”), тож реєстрації не підлягає. Будинок 1917 року. Тут ще державних дач не було, а будинок вже стояв”, – поскаржився журналістам кримчанин Ігор Петренко.

Нагадаємо, 19 січня 2021 року Фонд боротьби з корупцією, заснований Олексієм Навальним, опублікував розслідування про резиденцію Володимира Путіна під Геленджиком.
Воно включає документальний фільм тривалістю 1:52:50, в якому бере участь Навальний, і текст із візуалізацією.
У розслідуванні йдеться про те, що на Чорному морі за кошт державних та приватних компаній побудували маєток для Путіна. За оцінками розслідувачів, на будівництво витратили мінімум 100 мільярдів рублів.

Навальний стверджує, що цей секретний маєток має площу в 39 разів більшу, ніж Князівство Монако, а інтер’єри палацу засвідчують, що президент Росії – реальний господар – “схиблений на багатстві і розкоші”.

25 січня президент РФ Володимир Путін заявив, що резиденція, про яку йдеться в розслідуванні, не належить ні йому, ні його родичам.

Через три тижні після випуску ролик набрав в YouTube понад 110,5 мільйонів переглядів.

Читайте також:
У Путіна – проблеми зі здоров’ям, Росія почала трансфер влади, – розвідка

Єрмак може бути співучасником фінансування палацу Путіна в Геленджику, – РОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна