Скандал із домаганнями в Чернігівському ОВК: полковник Криворучко подав до суду на підполковницю Деркач

 

Колишній військовий комісар Чернігівської області Олександр Криворучко, звинувачений у сексуальних домаганнях до підлеглих жінок, подав до суду на підполковницю Ольгу Деркач.

Про це в понеділок, 8 лютого, повідомила журналістка і правозахисниця Ольга Решетилова у фейсбуці.

“Полковник Криворучко, який був звинувачений підлеглими у сексуальних домаганнях та побиттях, подав позов до суду на підполковника Деркач, яка єдина наважилася говорити про це публічно. Він вимагає визнання озвученої Ольгою інформації недостовірною та спростування її у ЗМІ”, – йдеться у повідомленні.

Решетилова зазначає, що “Українська Гельсінська спілка з прав людини” отримала відповідь від командування Сухопутних військ ЗСУ, в якому йдеться про те, що перевірка Військової служби правопорядку “частково підтвердила” озвучену підполковником Деркач інформацію.

“Водночас, повідомляє командування сухопутки, ніхто Криворучка не звільняв. Йому було запропоновано перевестися на іншу посаду, але він прийняв рішення звільнитися за власним бажанням”, – написала журналістка.

За її словами, ЗСУ в цій ситуації “самоусуваються від ухвалення рішення і перекладають відповідальність на Нацполіцію, яка порушила кримінальне провадження, мовляв, хай вони встановлюють ступінь провини”.

За інформацією Ольги Решетилової, у Чернігівському ОТЦК “начальник сектору соціальний виплат підполковник Сергій Злобін строчить, як під копірку, заднім числом негативні характеристики на Ольгу Деркач та інших військовослужбовців, які давали свідчення проти Олександра Криворучка” та “називає їх брехливими і низькоморальними”.

Як писала “Новинарня“, раніше поліція Чернігівської області відкрила кримінальне провадження за фактом сексуальних домагань після звернення 43-річної Ольги Деркач, яка має звання підполковника і працює начальником відділу фінансового забезпечення в Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (колишній обласний військкомат).

За словами Деркач, вона та її колеги-жінки тривалий час потерпали від сексуальних домагань керівника установи, 53-річного полковника Криворучка.

За даними правозахисниці Ольги Решетилової, після цієї заяви керівництво почало тиснути на Деркач, щоб вона перевелася до іншої частини.

30 січня 2021 року стало відомо, що військового комісара Чернігівської області Олександра Криворучка, якого звинувачують у сексуальних домаганнях до підлеглих жінок, звільнено з військової служби в запас.

Читайте також:
Скандал із домаганнями в Чернігівському ОВК:
Генштаб покриває полковника Криворучка, – Решетилова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна