Російські окупанти блокують в Криму щонайменше 25 українських сайтів, – правозахисники

 

Російська Федерація повністю заблокувала щонайменше 25 українських популярних сайтів в окупованому Криму, ще п’ять – частково.

Про це в п’ятницю, 5 лютого, інформує Кримська правозахисна група у фейсбуці.

“Результати моніторингу, здійсненого у грудні серед одинадцяти провайдерів в Криму, засвідчили, що щонайменше 25 українських популярних сайтів блоковано повністю, ще п’ять – частково. Крім того, цілком заблоковано сайти LinkedIn, Меджлісу кримськотатарського народу, Свідків Єгови, міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України”, – йдеться в повідомленні.

FM-мовлення українських станцій доступне лише в семи з 19 населених пунктів на півночі Криму.

“Блокування сигналів відбувається завдяки мовленню кримських і російських радіостанцій на тих самих частотах, ліцензії на які мають українські мовники. Крім того, поруч з КПВВ “Чаплинка” на окупованій території встановлено нову телерадіовежу, що, ймовірно, може використовуватися для посилення блокування українського сигналу”, – пояснили правозахисники.

Як інформувала “Новинарня“, Україна працює над притягненням до відповідальності “Яндексу” за роботу в окупованому Криму.

Читайте також:
Під час окупації Криму навесні 2014-го Зеленський знімався у кіно в Російській Федерації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.