Україна працює над притягненням до відповідальності “Яндексу” за роботу в окупованому Криму

 

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що працюють над можливістю притягнути компанію “Яндекс” до відповідальності за роботу в Криму.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит “Крим.Реалії”, опублікованій у понеділок, 18 січня.

“Незважаючи на той факт, що діяльність компанії на території тимчасово окупованого Росією Криму поки не підпадає під дію санкцій ЄС щодо Криму, ми продовжуємо у співпраці з європейськими партнерами шукати можливості для притягнення компанії до відповідальності за таку діяльність”, – зазначили в МЗС України.

У міністерстві додали, що регулярно обговорюють всі випадки порушення компаніями чинних санкцій ЄС.

Крім цього, в українському міністерстві підкреслили, що кваліфікація дій “Яндекса”, а також визначення наявності в них ознак порушення законодавства України щодо правового статусу тимчасово окупованої території належить до компетенції відповідних правоохоронних органів.

Як інформувала “Новинарня“, в офісі президента назвали дату проведення саміту “Кримської платформи”.

Читайте також:
Укрзалізниця планує “відновити сполучення” в напрямку Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна