Укрзалізниця планує “відновити сполучення” в напрямку Криму

 

Керівництво українського залізничного перевізника “Укрзалізниця” повідомило про плани “відновити сполучення” в кримському напрямку, але без заїзду на територію окупованого півострова.

Про це заявив голова правління УЗ Володимир Жмак в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Ми працюємо над тим, щоб відновити сполучення з тими територіями, які прилягають до Криму, на жаль, у сам Крим не зможемо заїхати”, – цитує Жмака “Крим.Реалії”.

Додамо, що в червні 2020 року “Укрзалізниця” повідомляла про відновлення руху поїздів у напрямку Херсонської області, в тому числі в Новоолексіївку, куди доїжджають українські потяги кримського напрямку.

У зв’язку з анексією Криму Росією з 27 грудня 2014 року “Укрзалізниця” з метою гарантування безпеки припинила залізничне сполучення з Кримом, а також скасувала міжнародні потяги, що курсують на півострів.
Потяги кримського напрямку доїжджають до Новоолексіївки й Херсона.

Читайте також:
“Рожеві озера – колючі дроти”: як десантники ЗСУ стережуть “нуль” на Кримському напрямку. ВЕЛИКИЙ РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна