У Києві ексголова ДАБІ Кудрявцев сам прийшов у прокуратуру після оголошення в розшук

 

Колишній голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев вранці у вівторок, 2 лютого, прийшов разом зі своїми адвокатами до Київської міської прокуратури у справі про підроблений диплом.

Про це повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець у фейсбуці.

“Експосадовцю, який раніше неодноразово ігнорував виклики до слідчого, у присутності захисників вручили повідомлення про підозру та запросили на допит, який має відбутися найближчим часом”, – написала Максимець.

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що ексголові ДАБІ Кудрявцеву оголосили підозру за фактом вчинення пособництва у підробленні офіційного документа та використанні при призначенні на посаду.

За даними слідства, колишній високопосадовець звернувся до невстановлених осіб з проханням видати йому завідомо підроблений документ – диплом про вищу освіту, надавши свої повні анкетні дані.

Згодом Кудрявцев звернувся до Міністерства освіти і науки, щоб отримати свідоцтво про визнання іноземного документа про освіту на території України.

Також він використав фальшивий диплом під час призначення на посаду голови ДАБІ.

Наприкінці 2020 року Кудрявцев передав через адвоката медичну довідку про позитивний тест на коронавірус, а невдовзі після цього перетнув державний кордон України. Згодом був оголошений у розшук.

Сам Кудрявцев стверджує, що справа стосується “підробки диплома, якої не було”.

На державну службу Олексій Кудрявцев потрапив у 2014 році як директор департаменту ДАБІ в Київській області. У своїй заяві Кудрявцев упустив пункт про наявність освіти, коли обіймав цю посаду.

Кудрявцев обіймав посаду голови Держаної архітектурно-будівельної інспекції з 26 червня 2015 року. 12 грудня 2018 року Кабінет Міністрів звільнив Олексія Кудрявцева з посади голови Державної архітектурно-будівельної інспекції через фальшивий диплом.

Читайте також:
СБУ викрила чиновників ДАБІ на видачі незаконних дозвільних документів про готовність об’єктів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна