Екскерівника ДАБІ Кудрявцева оголосили в розшук

 

Колишньому голові Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексію Кудрявцеву оголосили підозру за фактом вчинення пособництва у підробленні офіційного документа та використанні при призначенні на посаду.

Про це в понеділок, 1 лютого, повідомила пресслужба офісу генпрокурора.

За даними слідства, колишній високопосадовець звернувся до невстановлених осіб з проханням видати йому завідомо підроблений документ – диплом про вищу освіту, надавши свої повні анкетні дані.

Після отримання підробленого диплому, підозрюваний звернувся до Міністерства освіти і науки, щоб отримати свідоцтво про визнання іноземного документа про освіту на території України.

Також він використав фальшивий диплом під час призначення на посаду голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

“Експосадовець неодноразово повідомлявся стороною обвинувачення про необхідність прибуття до органу досудового розслідування для участі у проведенні слідчих та процесуальних дій, водночас жодного разу не з’явився. У зв’язку із зазначеним, повідомлення про підозру експосадовцю у вчиненні цих кримінальних правопорушень направлено поштою, відповідно до вимог ст. ст. 278, 111 КПК України та його оголошено у розшук”, – зазначила пресслужба прокуратури.

Повідомлення про підозру Кудрявцеву відправили поштою, а також оголосили його в розшук.

17 грудня 2020 року Олексій Кудрявцев у фейсбуці написав, що до нього додому приїжджали співробітники прокуратури і ДБР, але його не було вдома. Правоохоронці залишили йому три повістки.

Він зазначав, що справа стосується “підробки диплома, якої не було”.

Кудрявцев заявив, що правоохоронці різко активізували цю справу, мовляв, через тиск його “опонентів із будівельної мафії” та наміри Кудрявцева “продовжити реформи, впроваджувані на посаді голови ДАБІ”.

Наприкінці 2020 року Кудрявцев передав через адвоката медичну довідку про позитивний тест на коронавірус, а невдовзі після цього перетнув державний кордон України.

Нагадаємо, на державну службу Олексій Кудрявцев потрапив у 2014 році як директор департаменту ДАБІ в Київській області. У своїй заяві Кудрявцев упустив пункт про наявність освіти, коли обіймав цю посаду.

Кудрявцев обіймав посаду голови Держаної архітектурно-будівельної інспекції з 26 червня 2015 року. 12 грудня 2018 року Кабінет Міністрів звільнив Олексія Кудрявцева з посади голови Державної архітектурно-будівельної інспекції через фальшивий диплом.

Читайте також:
СБУ викрила чиновників ДАБІ на видачі незаконних дозвільних документів про готовність об’єктів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна