СБУ викрила чиновників ДАБІ на видачі незаконних дозвільних документів про готовність об’єктів

 

СБУ викрила посадовців Державної архітектурно-будівельної інспекції на незаконній видачі будівельним компаніям дозвільних документів і сертифікатів готовності вводу об’єктів в експлуатацію.

Про це в середу, 21 жовтня, інформує пресцентр СБУ.

“До організованої групи входили колишні й чинні посадовці ДАБІ та чиновники інших органів державної влади. Для проведення оборудки фігуранти використовували підконтрольні “консалтингові” комерційні структури. Вони виступали посередниками між будівельними комерційними структурами та посадовцями ДАБІ під час їх “переговорів” щодо отримання дозвільних документів і сертифікатів готовності вводу об’єкта в експлуатацію. Роль комерційних структур полягала у наданні “позитивного” рішення щодо видачі документації”, – йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначили, що посадовці ДАБІ з порушенням вимог чинного законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил видавали дозволи про початок будівельних робіт, сертифікати готовності вводу об’єкта в експлуатацію.

За висновками профільних експертів, протиправні дії чиновників несли потенційну загрозу для життя і здоров’я населення.

У межах розпочатого кримінального провадження вилучена документація буде додана до доказової бази, тривають слідчі дії за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Державну архітектурно-будівельну інспекцію ліквідують, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.