Рада вдруге провалила призначення Вітренка міністром енергетики

доповнено

Верховна Рада України вдруге за останні півтора місяця не підтримала постанову про призначення Юрія Вітренка віцепрем’єр-міністром – міністром з питань енергетики. Раніше він обіцяв у разі повторного провалу його кандидатури піти з політики.

Як передає “Новинарня“, на засіданні парламенту в четвер, 28 січня, “за” проголосували 204 нардепи. Це на 22 голоси менше, ніж потрібно для ухвалення рішення.

Із 246 депутатів монобільшості – фракції “Слуга народу” – за призначення Вітренка проголосували лише 177. Крім того, “Довіра” дала 18 голосів, позафракційні – 9.

“Ми будемо наполегливо працювати над тим, щоб з одного боку тарифи були зрозумілими і доступними ля людей і при цьому в них буди більші зарплати. І тому менша кількість людей буде звертатися за субсидіями…Ми будемо тиснути на зовнішніх ворогів, щоб вони не блокували можливості України отримувати той же газ з Туркменістану. Але це буде робитися в інтересах України”, — сказав під час свого виступу перед голосуванням Вітренко, якого цитує УНН.

Також він додав, що мають бути обмеження для імпорту електроенергії з Росії і Білорусії.

“Ці обмеження мають враховувати, на жаль, той факт, що ми поки інтегровані з системою Росії і Білорусі”, — додав він.

Раніше Юрій Вітренко виступав за закупівлі газу в Росії.

Як інформувала “Новинарня“, 21 грудня 2020 року ексдиректор “Нафтогазу України” Юрій Вітренко став в.о. міністра енергетики.
Перед тим, 17 грудня, Верховна Рада вперше не підтримала його кандидатуру на посаду першого віцепрем’єра – міністра енергетики (186 “за”).
Після того Вітренко чекав повторного голосування у ВР і в разі його провалу був готовий піти з політики й державного управління. “Не знаю, чи буде позитивне рішення. Я концентруюся на вирішенні нагальних проблем в енергетиці. (…) [Якщо не проголосують,] я поїду до родини, буду займатись приватним бізнесом, вести нормальний спосіб життя”, – сказав Вітренко в інтерв’ю газеті “День”.

Читайте також:
Вітренко запропонував купувати газ у “незалежних компаній” Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна