Тимошенко ініціює референдуми відразу з п’яти питань

 

Партія ВО “Батьківщина” планує ініціювати проведення загальноукраїнських референдумів із п’яти питань.

Про це заявила лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко з трибуни Верховної Ради в середу, 27 січня, коментуючи ухвалення напередодні закону про референдум.

“Ми не дозволимо позбавити українців права визначати своє майбутнє. Розуміємо, що закон, ухвалений вчора парламентом, свідомо написаний так, щоб громадяни не змогли провести референдумів з тих питань, які їх справді турбують. Але голос людей має бути почутий. Команда «Батьківщини» ініціює негайне проведення референдуму із ключових питань життя країни”, – сказала Тимошенко, яку цитує пресслужба партії.

Голова ВО “Батьківщина” заявила, що спільно з командою “стає пліч-о-пліч із суспільством” і “разом із людьми” ініціює проведення референдуму з таких п’яти питань.

“Вона закликатиме громадян сказати:

  • ТАК постачанню населенню українського газу та атомної електроенергії з 30% рентабельністю;
  • НІ продажу сільськогосподарської землі;
  • НІ продажу стратегічної власності;
  • НІ легалізації наркотиків;
  • НІ легалізації грального бізнесу.

Юлія Тимошенко запропонувала політичним силам, які поділяють необхідність запровадження справжнього народовладдя, об’єднати свої зусилля”, – інформує партійна пресслужба.

“Якщо 70% людей, за даними опитувань всіх рейтингових агенцій, вважають, що країна рухається в неправильному напрямку, то це означає, що рішення приймаються проти волі народу. Тому, хоч і поганий закон про референдум прийнятий, але ми як пробійна сила домагатимемося референдуму по п’яти питаннях”, – сказала Тимошенко.

“Ми й без референдумів будемо відстоювати ваші інтереси. А референдуми можуть поставити крапку на всьому тому безладі, який вже останні сім років в країні відбувається. Тому діємо!” – наголосила Юлія Тимошенко.

Читайте також:
Рада ухвалила закон про референдум: у чому загроза

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна