Рейтинг Зеленського продовжує падати: свіже опитування КМІС

 

Якби президентські вибори відбулися найближчими днями, за чинного президента Володимира Зеленського у першому турі проголосували б 19,8% українців, які вже визначилися з вибором.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Голову “Європейської солідарності” Петра Порошенка готові підтримати 15,7% респондентів, лідерку ВО “Батьківщина” Юлію Тимошенко — 11,8%, співголову парламентської фракції “Опозиційна платформа — За життя” Юрія Бойка — 11%.

За результатами опитування КМІС, у другому турі президентських виборів перемогу й тепер здобув би Зеленський, проте різниця між ним і Порошенком значно скоротилася. Так, серед тих, хто вже визначився з вибором, за Зеленського готові проголосувати 55,2% виборців, а за Порошенка — 44,8%.

Окрім цієї пари, респондентам моделювали ще тільки один варіант другого туру: Порошенко проти Бойка. “Серед тих, хто визначився з вибором, 53% голосують за Бойка, 47% — за Порошенка. Утім, різниця між кандидатами — в межах похибки, тому формально за результатами опитування вони мають приблизно однакову підтримку”, —  зауважили в КМІС.

При цьому на запитання “як на вашу думку, зараз в Україні справи йдуть у правильному чи в неправильному напрямку?” 74,3% респондентів відповіли, що в неправильному. Лише 10% опитаних вважають, що справи рухаються в правильному напрямку, решта 15,7% — не визначилися або відмовилися відповідати.

Опитування проводилося 22 січня 2021 року методом телефонного інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Опитано 1005 респондентів з усіх регіонів України, окрім окупованих територій Донецької та Луганської областей і Криму. Статистична похибка не перевищує 3,1%.

Як відомо, у квітні 2019 року Володимир Зеленський переміг Петра Порошенка у другому турі виборів з рекордною підтримкою — 73,22% проти 24,45%.

У першому турі виборів-2019 Зеленський набрав 30,24% голосів, Порошенко — 15,95%.

Читайте також:
Українці назвали Зеленського “невдахою року”, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна