“Подарунки” Зеленському: під Горлівкою окупанти влаштували ракетний обстріл. ВІДЕО

 

Уранці в понеділок, 25 січня, російські війська обстріляли позиції Збройних сил України під Горлівкою на Донеччині з різних видів зброї, зокрема й мінометів та протитанкових ракетних комплексів.

Про це йдеться в повідомленні 503-го батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ.

Морпіхи-“борсуки” надали “Новинарні” відео з зафіксованими наслідками обстрілу.

“Сьогодні близько сьомої години ранку мокшансько-терористичні війська розпочали масований обстріл наших позицій поблизу окупованої Горлівки. Противник застосував ПТРК, СПГ, РПГ, АГС, міномети, стрілецьку та крупнокаліберну стрілецьку зброю“, – йдеться в повідомленні.

Зі слів одного з бійців, починаючи приблизно з 7:10-7:15, пострілів із ПТРК було щонайменше два, після чого підключилися ручні гранатомети, великокаліберні кулемети – ДШК чи “Утьос”.

“РПГ закинули штук двадцять. Потім ВОГи почали кидати. І це продовжувалося пів години, або навіть трохи більше”, – сказав морпіх на камеру.

Військові розповіли, що внаслідок обстрілів постраждалих нема. Але значних руйнувань зазнали будівлі, інфраструктура та комунікації. Одна з ракет ПТРК сильно пошкодила будинок місцевого мешканця, розбила дах. В іншій будівлі зруйнована стіна.

“Сьогодні з боку Горлівки прилетіла ракета... Зараз військові прийшли, допомагають відновити будинок. Ось, уламки позбирали. Як далі жити, не знаю. Може, допоможуть мені”, – сказав чоловік на відео.

Він показав рештки ракети та сліди від обстрілу будинку також зі стрілецької зброї.

Результати обстрілів зафіксували представники української сторони Спільного центру контролю і координації.

Як відомо, 25 лютого – день народження президента України Володимира Зеленського (43 роки).
Гібридні війська РФ схильні до того, щоб “приурочувати” ескалацію на фронті до різних дат.

Читайте іншу новину за 25 січня:
Унаслідок ворожого обстрілу під Золотим важко поранений боєць ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна