Сирена о 9:15: у Маріуполі вшанували пам’ять жертв обстрілу росіянами мікрорайону “Східний”. ФОТО

 

У Маріуполі Донецької області вшанували пам’ять жителів мікрорайону “Східний”, які загинули 24 січня 2015 року внаслідок обстрілу, вчиненого російськими окупаційними військами.

Уранці в неділю, 24 січня, о 9:15, для вшанування пам’яті жертв артобстрілу шестирічної давнини були ввімкнені електросирени системи централізованого оповіщення населення МКР “Східний”, Лівобережного і Кальміуського районів.

Анонсуючи цю акцію, міськрада Маріуполя просила жителів і гостей міста “зберігати спокій і продовжувати свої справи”.

Цього ж ранку біля пам’ятного знака “Загиблим в неоголошеній війні” відбулася панахида.

До пам’ятника принесли квіти й лампадки.

В жалобній акції взяли участь керівники міста й області, військові ЗСУ, представники поліції та інших силових структур, представники духовенства, родичі загиблих, пересічні маріупольці.

Фотогалерея:

Загиблим в неоголошеній війні - річниця обстрілу Маріуполя 2021_4 Загиблим в неоголошеній війні - річниця обстрілу Маріуполя 2021_2 Загиблим в неоголошеній війні - річниця обстрілу Маріуполя 2021_3 Загиблим в неоголошеній війні - річниця обстрілу Маріуполя 2021_6 Загиблим в неоголошеній війні - річниця обстрілу Маріуполя 2021_Бойченко і Кириленко Загиблим в неоголошеній війні - річниця обстрілу Маріуполя 2021_5
<
>

Міський голова Вадим Бойченко у виступі зазначив, що ця трагедія назавжди залишила відбиток на маріупольських серцях.

“31 смерть, 117 поранених і зруйнована інфраструктура – наслідки тих страшних 30 секунд. Життя, міста розділилося на «до» та «після». Цей біль неможливо передати словами. Але цей день назавжди об’єднав кожного маріупольця. Ми усвідомили – найцінніше і крихке, що у нас є – людське життя. Сьогодні важливо не забувати цю трагедію. Кожен з нас повинен робити все, щоб вона ніколи не повторилася”, – сказав мер, якого цитує пресслужба міськради.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко підкреслив, що біль від втрат все також сильна.

“Ми повинні розуміти, що загиблі живуть в наших серцях до тих пір, поки живе пам’ять про них”, – додав Павло Кириленко.

Як відомо, внаслідок серії обстрілів житлових кварталів Маріуполя із ракетних систем залпового вогню “Град” із лівобережжя річки Кальміус уранці 24 січня 2015 року загинула 31 особа, поранень зазнали 118 мешканці міста. Російські окупаційні війська тоді обстріляли житловий мікрорайон “Східний” та блокпост Збройних сил України в селищі Виноградне.
Це найбільша кількість мирних жертв за всю історію нинішньої війни з Росією.

Читайте також:
Зеленка й помідори: коригувальника обстрілу Маріуполя жорстко зустріли на виході з СІЗО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна