Зеленка й помідори: коригувальника обстрілу Маріуполя жорстко зустріли на виході з СІЗО

 

У Маріуполі обурені громадяни облили зеленкою і закидали помідорами Валерія Кірсанова – коригувальника обстрілу міста з боку “ДНР”, засудженого на дев’ять років, який вийшов на свободу за “законом Савченко”.

Про це повідомляєсайт mrpl.сity.

“На виході з маріупольського слідчого ізолятора на Валерія Кірсанова напали жителі мікрорайону «Східний» і активісти, які оточили й облили його томатним соком і зеленкою. В руках деякі активісти тримали плакати «Кірсанов убивця» і «Східний пам’ятає»”, – йдеться в повідомленні.

Вийшовши з території СІЗО, Кірсанов потрапив в оточення пікетників. На запитання, чи не хоче він вибачитися перед маріупольцями, засуджений сказав: “Може, дасте мені пройти?”

Канал “ТV7 Маріуполь” інформує, що Кірсанова закидали гнилими помідорами.

Після цього бойовик вступив у розмову з активістами і заявив, що він не був коригувальником обстрілу.

“Почитайте вирок”, – сказав він.

Кірсанов, облитий соком, відмовлявся відповідати на запитання (“Хто ви такі, щоб я з вами розмовляв?”) і заявляв про загрозу його життю.

Валерій Кірсанов - з СІЗО _3 Валерій Кірсанов - з СІЗО _2 Валерій Кірсанов - з СІЗО _4
<
>

Коли активістка Галина Однорог вигукувала про “людей, які загинули через нього”, Кірсанов додавав: “Через вас”.

Також він сказав, що “залишається при своїй думці”.

Відео:

Як інформувала “Новинарня“, колишній співробітник МВС України Валерій Кірсанов, засуджений до дев’яти років тюремного ув’язнення, відбув половину терміну і 15 серпня був відпущений на волю за “законом Савченко”.

У середовищі бойовиків “ДНР” він отримав прізвисько “Гаішник”. Кірсанов передавав бойовикам інформацію про місця дислокації бійців української армії, яку бандформування використовували для артилерійських обстрілів.

24 січня 2015 року Кірсанов коригував “Гради” окупантів при обстрілі Маріуполя. Тоді ракети влучили в житлові будинки та інші будівлі в мікрорайоні “Східний” – загинула 31 людина, 117 були поранені.

Згідно з вироком, під час обшуку за місцем проживання обвинуваченого було виявлено та вилучено вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини.

У суді Кірсанов заявляв, що не визнає свою провину за висунутим йому обвинуваченням, а також заперечував доведеність прокурором факту приналежності “ДНР” до терористичних організацій та приналежність своїх контактів до будь-яких незаконних формувань.

Вироком Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 18 червня 2019 року Валерія Кірсанова визнано винним у коригуванні обстрілу мікрорайону “Східний” та засуджено до дев’яти років позбавлення волі.

“Закон Савченко” прирівнює день, проведений у СІЗО, до двох днів відбування покарання.

Читайте також:
Ступор після обміну. Як у судах розвалюються справи коригувальників “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна