Коригувальника вогню по Маріуполю засудили до дев’яти років в’язниці

 

У Маріуполі суд визнав Валерія Кірсанова винним у коригуванні обстрілу мікрорайону «Східний» та засудив до дев’яти років позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 18 червня.

У вироку, зокрема, повідомляється, що засуджений за власною ініціативою передавав бойовикам угрупування «ДНР» дані про місця дислокації, чисельність та маршрути пересування підрозділів і військової техніки ЗСУ та інших військових формувань України, в Маріуполі та інших населених пунктах Донецької області.

Крім того, Кірсанов передавав інформацію бойовикам про результати обстрілів членами угруповання «ДНР» селищ Зоря, Гнутове, Виноградне, а також мікрорайону «Східний».

Внаслідок обстрілу «Східного» загинула 31 людина, 117 були поранені.

Згідно з вироком, під час обшуку за місцем проживання обвинуваченого було виявлено та вилучено вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини.

Своєю чергою, Кірсанов заявляв, що він не визнає свою провину за пред’явленим йому обвинуваченням, а також заперечував доведеність прокурором факту приналежності «ДНР» до терористичних організацій та приналежності своїх контактів до будь-яких незаконних формувань.

Він також стверджував, що вилучений у нього револьвер системи «Наган» зразка 1895 є антикваріатом, а вилучена граната — навчальна.Водночас, його позицію повністю спростували висновки експертів.

Тож суд визнав Кірсанова винним в скоєнні кримінальних злочинів, за статтями про «створення терористичної групи чи терористичної організації» та «незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами».

Термін покарання обчислюється з 18 червня 2019 року.

Зазначається, що Кірсанова засудили до 9 років позбавлення волі у 2016 році, однак він подав апеляцію і справа розглядалася повторно.

Читайте також:
“Такі справи не є перспективними”. Чому коригувальники “ДНР” із Торецька після суду вийшли на волю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна