Коригувальник вогню по Маріуполю вийшов з в’язниці за “законом Савченко”

 

Віталій Кірсанов, якого суд визнав винним у коригуванні обстрілу мікрорайону “Східний” та засудив до дев’яти років позбавлення волі, 15 серпня виходить з в’язниці за “законом Савченко”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 15 серпня, повідомив заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

“Він відбував покарання згідно вироку суду від 18 червня 2019 року, але згідно до «закону Савченко», сьогодні виходить на свободу. І кричати вже запізно, кричати потрібно було, коли цей ганебний закон за наявною інформацією лобіювала група «злодіїв в законі» та лідерів злочинних організацій, а сьогодні винний в вбивстві 30 мирних мешканців Маріуполя та пораненні 117 наших громадян виходить на волю”, – емоційно пише в соцмережі правоохоронець.

У вироку, нагадаємо, було вказано, що Кірсанов за власною ініціативою передавав бойовикам “ДНР” дані про місця дислокації, чисельність та маршрути пересування підрозділів і військової техніки ЗСУ та інших військових формувань України, в Маріуполі та інших населених пунктах Донецької області.

Крім того, Кірсанов передавав інформацію про результати обстрілів членами угруповання “ДНР” селищ Зоря, Гнутове, Виноградне, а також мікрорайону “Східний”.

Внаслідок обстрілу бойовиками маріупольського житлового мікрорайону “Східний” 24 січня 2015 року загинула 31 людина, 117 були поранені.

Згідно з вироком, під час обшуку за місцем проживання обвинуваченого було виявлено та вилучено вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини.

У суді Кірсанов заявляв, що він не визнає свою провину за пред’явленим йому обвинуваченням, а також заперечував доведеність прокурором факту приналежності “ДНР” до терористичних організацій та приналежності своїх контактів до будь-яких незаконних формувань.

Як інформувала “Новинарня“, вироком Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 18 червня Валерія Кірсанова визнано винним у коригуванні обстрілу мікрорайону “Східний” та засуджено до дев’яти років позбавлення волі.

“Закон Савченко” прирівнює день, проведений у СІЗО, до двох днів відбування покарання.

Читайте також:
Ступор після обміну. Як у судах розвалюються справи коригувальників “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна