“Слуга народу” Васильковський лобіював приїзд до України репера із РФ Елджея, що незаконно відвідував окупований Крим, – “Схеми”

 

Народний депутат від “Слуги народу” Ігор Васильковський лобіював приїзд в Україну російського виконавця Елджея, якому СБУ заборонила відвідувати нашу державу.

Про це йдеться у розслідуванні програми “Схеми”, оприлюдненому в четвер, 21 січня.

Попри те, що для російського репера Елджея діяла заборона СБУ на в’їзд через гастролі в анексованому Криму, народний депутат від “Слуги народу” Ігор Васильковський лобіював приїзд артиста в Україну.

Васильковський 19 травня 2020 року направив депутатське звернення на ім’я голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки, у якому просив повідомити офіційну позицію та роз’яснення “щодо можливості в’їзду та допуску до участі у гастрольних заходах на території України громадянина Російської Федерації Олексія Костянтиновича Узенюка (псевдонім – Елджей)”.

Нардеп пояснив таке прохання тим, що до нього з цим питанням раніше звернулись організатори концертів і гастролей на Одещині.

На запитання журналістів, чому депутат написав звернення, Васильковський відповів: “В інтересах Елджея, він хлопець творчий, має виступати”.

“Державна прикордонна служба України готова надати дозвіл на перетинання державного кордону України зазначеному у вашому листі іноземцю у разі виконання ним усіх умов в’їзду в Україну, визначених статтею 8 Закону “Про прикордонний контроль”, – відповіли прикордонники  на звернення нардепа.

СБУ заборонила Елджею відвідувати Україну з 2018 року після звернення нардепа VII скликання Володимира Парасюка – строком на три роки.

Як інформувала “Новинарня“, в лютому 2019 року через незаконне відвідування Криму в Україну не пропустили російську відеоблогерку і телеведучу Анастасію Івлєєву – дружину Елджея. Їй тоді також заборонили в’їзд в нашу державу на три роки.

Читайте також:
Пропагандисту з “Россия-1” Корчевнікову заборонили в’їзд в Україну на три роки

Литва на п’ять років заборонила в’їзд Кіркорову за гастролі в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна