“Відпочивала у Криму”. В Україну не пустили відому російську телеведучу

 

Через незаконне відвідування Криму в Україну не пропустили російську відеоблогерку і телеведучу Анастасію Івлєєву.

Про це повідомляє у вівторок, 5 лютого, прес-центр Державної прикордонної служби України.

“Жінка прилетіла в Київ рейсом з Мінська. Під час прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби з’ясували, що мандрівниця перебувала в АР Крим у 2017 році”, – йдеться в повідомленні ДПСУ.

Прикордонники зазначають: Івлєєва пояснила, що на півострів вона їздила відпочивати і потрапила з території РФ авіаційним транспортом.

“Через порушення законів України громадянці РФ проставлено заборону в’їзду в Україну терміном на 3 роки та відмовлено в перетині кордону”, – наголошують прикордонники.

У ДПСУ додають, що вже виокремили більше 3,2 тисяч громадян, які могли незаконно перебувати на тимчасово окупованих територіях України.

“Інформація про них акумулюється і використовується, як додаткова, під час здійснення прикордонного контролю та прийняття правового рішення”, – зазначають прикордонники.

До слова, за останні декілька років правоохоронці прийняли рішення про заборону в’їзду в нашу державу стосовно 140 іноземців з числа діячів культури та мистецтва.

З початку 2019 року заборону в’їзду за відвідування окупованих територій отримали 90 іноземців.

Читайте також:
Україна депортувала білоруса за антиукраїнську пропаганду, — СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна