У Кропивницькому контррозвідка затримала завербованого ФСБ комуніста. ВІДЕО

У Кропивницькому чоловік за наказом Федеральної служби безпеки Росії збирав інформацію про військовослужбовців одного з підрозділів Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Про це в п’ятницю, 22 січня, інформує пресцентр СБУ.

“Контррозвідники затримали мешканця Кропивницького, який за завданням спецслужби країни-агресора збирав та передавав інформацію про військовослужбовців одного з підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ, а також представників місцевих органів влади”, – йдеться в повідомленні.

Оперативники встановили, що агент, який також є керівником осередку забороненої Комуністичної партії, залучив до протиправної діяльності близьку родичку та ще одного мешканця Кропивницького.

Після обшуків за місцем проживання шпигуна-комуніста, правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які використовувались для збору та передачі розвідувальної інформації.

“Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу”, – додали в пресцентрі СБУ.

Як інформувала “Новинарня“, 21 січня перед посольством РФ у Києві зрізали білборд із символікою контррозвідки СБУ.

Читайте також:
“Коля, помоги!”: командувач Нацгвардії Балан сприяв кримському подільнику ФСБ Федоряну, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.