Перед посольством РФ у Києві зрізали білборд із символікою контррозвідки СБУ

 

Підрядник зрізав білборд з гербом контррозвідки Служби безпеки України, який встановили навпроти посольства РФ напередодні “Дня Росії” у червні 2020 року.

Активісти вирішили перешкодити вивезенню білборда.

Інцидент стався увечері в четвер, 21 січня, повідомляє з посиланням на громадського активіста, лідера “Суспільства майбутнього” Євгена Карася “Еспресо”.

Київські активісти випадково побачили процес зрізання залізної основи білборду та зібрались перед посольством.

На місці події керівник процесом демонтажу запевнив, що він і встановлював білборд. Євген Карась, який проводив стрім з місця події зауважив, що кілька місяців назад білборд вже намагались знести, однак тоді процесу перешкодила Муніципальна варта міста Києва.

Вперше комунальники спробували демонтувати білборд 7 липня.

Тоді, блогер, який першим помітив процес демонтажу, Ігор Маріо, попросив комунальників показати дозвіл на роботи. Йому показали документ, де вказано, що Київреклама демонтує 130 незаконних рекламних конструкцій. Йшлося тоді й про білборд з орлом, що душить двоголову гадюку під посольством РФ, пише “Новое время”.

Нагадаємо, що білборд з гербом контрозвідки СБУ встановили навпроти посольства з ініціативи Служби безпеки України напередодні Дня Росії – держсвята РФ, яке відзначають 12 червня.
Також на муралі у Харкові художники зобразили орла, який тримає кігтями двоголову змію, а також додали гасло ДКР “Aquila non captat muscas”, що перекладається як “Орел мух не ловить”.
Окрім того, автори намалювали лицаря, який бореться із двоголовим чудовиськом, а над ним помістили напис “Пам’ятаємо – перемагаємо!”

Читайте також:
СБУ проти ФСБ: контррозвідка звітує про викриття РФ на вербуванні українців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна