СБУ проти ФСБ: контррозвідка звітує про викриття РФ на вербуванні українців

 

Українська спецслужба звітує про ліквідацію чергової спроби російських спецслужб використовувати українських громадян для виконання розвідувальних завдань на шкоду державній безпеці України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це сьогодні, 18 березня, інформує прес-центр Служби безпеки.

За інформацією СБУ, вербуванням одного із українців займалися співробітники ФСБ в АРК та Севастополі. Присвоїли йому псевдонім “Ночь”.

“Куратори відпрацювали для нього завдання збирати і передавати іноземній стороні актуальні відомості про місця дислокації військової техніки ЗС України на території Херсонської області, членів ДУК «Правий сектор», лідерів кримськотатарських громадських об’єднань «Аскер» та батальйону ім. Н. Челебіджіхана”, – розповідають у спецслужбі.

Залучення до співпраці громадянина України відбувалося під час його виїзду на тимчасово окуповану територію Кримського півострову.

Яких заходів вживатимуть до українця, який, нібито, “шпигував” для ФСБ РФ, у спецслужбі не повідомляють. Але наголошують, що “здійснюються заходи” у межах відкритого кримінального провадження за державну зраду.

Як інформувала “Новинарня“, агентурну мережу військової розвідки Російської Федерації на території України ліквідувала СБУ. Спецпідрозділ із кодовою назвою “Сапфір”, до якого входили 15 осіб, активізувався напередодні виборів президента України. Чотирьох агентів, які перебували на підконтрольній українській владі території, затримано.

Читайте також:
Агента ФСБ РФ у Харківській міськраді арештували на два місяці. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна