“Привітання” з Днем Росії: біля дипустанов РФ у містах України встановили емблеми контррозвідки СБУ

 

Напередодні Дня Росії у Харкові, Львові, Одесі та Києві перед російськими дипломатичними відомствами невідомі встановили білборди з емблемою контррозвідки Служби безпеки України.

Про це увечері в четвер, 11 червня, повідомим журналіст Андрій Цаплієнко у своєму телеграм-каналі.

“Російським дипломатам надсилає привітання українська структура, яка успішно виявляє ворожу агентуру в Україні. В Харкові з’явився мурал з символікою контррозвідки навпроти російського генконсульства. А сьогодні, – майже одночасно, – бігборди з гербом Департаменту контррозвідки виросли поруч з консульствами РФ у Львові та Одесі“, – написав журналіст.

Фото з телеграм-каналу Андрія Цаплієнка

Також у Києві на Повітрофлотському проспекті  перед посольством Росії “тепер височіє орел контррозвідників, який стискає двоголову гадюку”.

“Привітання з прозорим натяком, враховуючи, що російські дипустанови це легальний “дах” для агентури ФСБ та ГРУ в нашій країні”, – додав журналіст.

На муралі у Харкові художники зобразили орла, який тримає кігтями двоголову змію, а також додали гасло ДКР “Aquila non captat muscas”, що перекладається як “Орел мух не ловить”. Окрім того, автори намалювали лицаря, який бореться із двоголовим чудовиськом, а над ним помістили напис “Пам’ятаємо – перемагаємо!”

12 червня в Росії відзначається як державне свято.

Читайте також:
СБУ проти ФСБ: контррозвідка звітує про викриття РФ на вербуванні українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна