Окружний адмінсуд Києва відкрив справу щодо скасування заборони КПУ

 

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Петра Симоненка та так званої Комуністичної партії України до Міністерства юстиції.

Про це у понеділок, 5 серпня, інформує пресслужба суду.

“Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Петра Симоненка та Комуністичної партії України до Мін’юсту”, — ідеться в повідомленні.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

У суді нагадують, що позивачі просять суд скасувати наказ Мін’юсту від 23 липня 2015 року, яким було затверджено Правовий висновок Комісії з питань дотримання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їхньої символіки” щодо невідповідності діяльності, найменування та символіки Комуністичної партії України вимогам цього закону.

16 грудня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Міністерства юстиції і заборонив діяльність Комуністичної партії України, але компартія оскаржувала це рішення в Київському апеляційному адміністративному суді.

У липні 2018 року кіберполіція припинила роботу сайту “kpu.ua” за поширення комуністичної символіки.

Як інформувала “Новинарня“, ЦВК не зареєструвала кандидатами в президенти комуніста Симоненка і “сепара” Соловйова.

Читайте також:
Під час обшуку в КПУ знайшли набої і російську агітацію. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна