На колишніх позиціях окупантів на Донбасі знайшли заборонені російські міни

 

У районі проведення операції Об’єднаних сил на колишніх позиціях збройних формувань РФ та її найманців, вилучено заборонене озброєння російського виробництва.

Про це в середу, 20 січня, повідомили в пресцентрі штабу ООС.

Йдеться про колишні позиції російських найманців поблизу селища Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області.

“Правоохоронці виявили боєприпаси російського виробництва – бойову протипіхотну фугасну міну натискної дії (ПМН-2) та три фрагменти протипіхотної осколкової міни натяжної дії (ПОМ-2-Р1) після детонації”, – йдеться в повідомленні.

Засоби ураження такого типу не перебувають на озброєнні Збройних сил України та застосовуються представниками ЗФ РФ та їх найманцями на Донбасі для залякування місцевого населення та здійснення збройної агресії РФ проти України, наголошують в штабі.

“Озброєння з підстав їх конструктивних характеристик заборонено міжнародними договорами, зокрема ратифікованою Україною Оттавською конвенцією та Конвенцією про заборону застосування, накопичення запасів, виробництво і передачу протипіхотних мін та про їх знищення”, – нагадали в командуванні ОС.

Здобуті речові докази долучені до матеріалів кримінального провадження, яке розслідується за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Протипіхотну фугасну міну натискної дії ПМН-2 знешкоджено вибухотехніками на місці.

Читайте також:
Росія привезла на Донбас боєприпаси до 152-мм артсистем та переозброює підрозділи новими танками, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна