МКІП виступило проти продовження локдауну після 24 січня

 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що його відомство не підтримає продовження локдауну після 24 січня, якщо це питання обговорюватимуть в уряді.

Про це Ткаченко написав у телеграмі у вівторок, 12 січня.

“Жорсткий карантин почався лише п’ять днів тому. А Максим Степанов вже виступив із заявою продовжити локдаун в Україні після 24 січня (…) Якщо така дискусія буде піднята на уряді, за таких умов – МКІП її не підтримає”, – зазначив Ткаченко.

Міністр вважає, що висновки для продовження локдауну робити ще рано.

“Хотілося би побачити конкретні факти, що є підставою для цього. Бо інакше це стане вирішальним ударом по сфері культури та креативних індустріях, які, я наголошую, суворо дотримуються вимог обмежень. Так і загалом ударом по всьому малому і середньому бізнесу”, – додав Ткаченко.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що жорсткий карантин необхідно продовжити й після 24 січня.

9 грудня уряд підтримав постанову щодо введення жорстких карантинних заходів для боротьби з поширенням COVID-19 в Україні з 8 по 24 січня 2021 року.

19 грудня на всій території Україні почали діяти одні й ті ж карантинні обмеження, які передбачають низку заборон.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу виявили 6,4 тис. нових хворих, понад 2,5 тис. госпіталізували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна