У найближчі дні дізнаємося настрої РФ щодо закінчення війни на Донбасі, – Кулеба

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначає, що найближчими днями стане зрозуміло, чи налаштований Кремль на вирішення питання щодо завершення війни між РФ та Україною на Донбасі.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “1+1” у вівторок, 12 січня.

“Найближчі дні будуть важливими, тому що, крім візиту молдовської колеги президента Зеленського (президента Молдови Маї Санду до України – Н.), на різних дипломатичних рівнях наразі відбуватимуться процеси, які покажуть, що Росія справді готова до розмови на початку нового року, і якою буде динаміка подальшого процесу”, – цитує міністра “Інтерфакс”.

“Тому буквально з дня на день ми дізнаємося настрої в Кремлі та побачимо, чи налаштовані вони все-таки говорити і вирішувати питання, чи говорити і заговорювати питання”, – додав глава МЗС.

Кулеба наголосив, що Україна завжди готова до вирішення питання завершення війни на Донбасі.

Нагадаємо, в Берліні у вівторок, 12 січня, відбудеться зустріч радників лідерів “нормандського формату” (Україна, Німеччина, Франція, Росія).
У столицю Німеччини вже прибув заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак.
Від України у зустрічі візьме участь глава офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте також:
“Нормандська” зустріч радників може відбутися в січні, – Єрмак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна