Уряд дозволив в’їжджати з окупованих територій за тестом на антиген

 

Кабмін дозволив під час в’їзду громадян з окупованих територій Криму й Донбасу для перевірки на коронавірус проводити експрес-тестування на антиген, а не лише ПЛР-тест.

Відповідні зміни до урядової постанови від 9 грудня 2020 року внесли рішенням 5 січня.

Нова норма передбачає, що на контрольних пунктах в’їзду-в’їзду мають бути організовані відповідні пункти експрес-тестування. Їх облаштуванням доручили зайнятися Донецькій, Луганській та Херсонській обласним державним адміністраціям разом із держпідприємством “Реінтеграція і відновлення”. На Херсонщині з цим допоможе також “Укрзалізниця”.

Якщо на КПВВ тест на коронавірус показав позитивний результат, людину відправляють на самоізоляцію.

“Самоізоляція, обсервація особи у зв’язку з прибуттям з тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який проведено після перетинання контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них”, – сказано в постанові.

Для перетину державного кордону необхідно буде і надалі робити ПЛР-тест.

Як відомо, тести на антиген дають результат протягом 15 хвилин і не поступаються за точністю іншим.

Тести на визначення антигену призначають людям із підозрою на COVID-19, тим, хто повертається з регіонів зі значним поширенням COVID-19, і тим, хто підлягає плановій госпіталізації. Здебільшого позитивний результат тесту на антиген потрібно підтвердити ПЛР-тестом.

Раніше в уряді наголошували, що усі контрольно-пропускні пункти в’їзду-виїзду на Донбасі працюватимуть у штатному режимі під час “локдауну” 8-24 січня. Водночас бойовики продовжують блокувати роботу майже всіх КПВВ, крім Станиці Луганської.

Читайте також:
8 січня в Україні стартує “карантин зимових канікул”: що заборонено

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна