Кулеба: Україна наполягає на поверненні викраденої в Луганську ікони

 

Україна продовжує вимагати від керівництва Боснії та Герцеговини повернути ікону, викрадену в Луганську й згодом подаровану голові міністерства закордонних справ Росії Сергію Лаврову.

Про це в середу, 6 січня, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у твіттері.

“Українська ікона обпекла руки навіть досвідченим в цинізмі російським дипломатам, від неї відхрестилися. Але пан Додік продовжує брехати, перевершуючи своїх старших друзів. Україна і далі вимагає повернення ікони”, – написав він.

Як повідомляла “Новинарня“, українську ікону главі МЗС РФ Сергію Лаврову 14 грудня подарував головуючий у президії Боснії і Герцеговини, сербський представник Мілорад Додік.
Посольство України у БіГ направило ноту до МЗС цієї країни з вимогою надати інформацію про походження позолоченої старовинної української ікони, яку Додік подарував Лаврову під час зустрічі в Сараєві.

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній назвав “політичним жестом” у бік Росії інцидент із іконою в Сараєві.

У МКІП 21 грудня повідомили, що печатка, яка міститься на згаданій іконі, вказує на власність України.

23 грудня у МЗС Росії заявили, що за погодженням із дарувальником ікона була передана до посольства Боснії і Герцеговини у Москві.

Читайте також:
Додік заявив, що поверне викрадену в Луганську ікону. Але не Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна