У Сербії Лаврову подарували 300-літню ікону з Луганська. ФОТО

 

Під час візиту до Сербії міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров отримав від колишнього президента Республіки Сербської Боснії та Герцеговини, члена Президії БіГ від сербів Мілорада Додіка подарунок – 300-літню позолочену ікону з Луганська.

Про це у понеділок, 14 грудня, повідомило сербське інформагентство РТРС.

Під час пресконференції в Східному Сараєві Додік назвав Лаврова “великим другом Республіки Сербської” і попросив передати вітання президентові РФ Володимирові Путіну.

“Ми високо цінуємо зусилля Путіна на міжнародній арені щодо забезпечення стабільності в Республіці Сербській”, – зазначив він.

За його словами, РС не має наміру інтегруватися в НАТО і приєднуватися до санкцій проти Росії, а також планує відкрити канцелярію посольства РФ у Баня-Луці.

Мілорад Додік також подарував міністрові закордонних справ Російської Федерації Сергію Лаврову позолочену ікону з Луганська, написану близько 300 років тому.

Ікона з Луганська Ікона з Луганська 2
<
>
Фото: СРНА

 

Важливо, що на звороті ікони є печатка одеської крайової комісії охорони пам’ятників культури УРСР, яка існувала в 20-30-их роках минулого століття.

Нагадаємо, нещодавно президент Сербії Александер Вучич заявив, що президент Росії Володимир Путін вибачився перед ним за хамський випад офіційної представниці МЗС РФ Марії Захарової.

Читайте також:
Українці й грузини організували Лаврову “теплу зустріч” в аеропорту Лісабона

“Ні окупантам!”: українці Норвегії протестували проти візиту Лаврова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна