Нацгвардія починає розробку доктрини за стандартами НАТО

 

Національна гвардія України розпочинає розробку доктрини НГУ за підходами військових формувань країн-членів Північноатлантичного Альянсу.

Про це в понеділок, 4 січня, повідомила пресслужба Нацгвардії.

“Представники Групи радників з питань доктрини та освіти Відділу оборонного співробітництва при Посольстві Сполучених Штатів Америки провели семінар з розробки інституціональної доктрини НГУ відповідно до підходів військових формувань країн-членів НАТО”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що участь у семінарі взяли представники Збройних сил Канади в Україні.

“У Нацгвардії України є низка документів, які визначають її діяльність, є концепція, є планування на різних рівнях, але немає такого документу як доктрина, яка застосовується у військових структурах країн-членів НАТО, та визначає роль і місце органів військового управління, командирів (начальників) усіх рівнів, порядок і принципи взаємодії всередині структури на стратегічному, оперативному та тактичному рівнях щодо організації виконання повсякденних завдань і забезпечення підготовки до виконання завдань у майбутньому. Важливо, щоб доктрина Національної гвардії Україна не суперечила національним нормативним документам водночас як з питань оборони, так і з питань безпеки та була сумісною з доктринами країн-партнерів”, – розповів представник групи радників з питань доктрини та освіти майор Гарі Квош.

Початок роботи з розробки Доктрини за участі американських та канадських колег заплановано вже на початку 2021 року.

Як інформувала “Новинарня“, Хомчак затвердив Доктрину публічного спілкування для ЗСУ.
У 2019 році стало відомо, що США допоможуть у розробці доктрини для ДШВ.

Читайте також:
Управлінські процеси ЗСУ до кінця 2022 року переведуть на нову доктрину, – Таран

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна