Управлінські процеси ЗСУ до кінця 2022 року переведуть на нову доктрину, – Таран

 

Переведення управлінських процесів та засад функціонування Збройних сил України на нову доктринальну базу планують перевести до кінця 2022 року в рамках оборонної реформи.

Про це в п’ятницю, 30 жовтня, повідомив міністр оборони України Андрій Таран під час відкриття навчальної програми для військово-політичного керівництва “Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України”, що відбулася у Києво-Могилянській бізнес-школі.

Таран подякував уряду Канади, України та Києво-Могилянській бізнес-школі за готовність, щирі наміри та зусилля з підтримки оборонної реформи в Україні.

Програма, розроблена для Міністерства оборони України представниками кращої бізнес-школи України спрямована на розвиток компетенцій сучасного менеджменту та культури.

“Унікальність даного проєкту в тому, що спроможності оборонного менеджменту посилюються шляхом створення успішної злагодженої команди. Сьогодні це буде на стратегічному, а в подальшому — і на оперативному та виконавському рівнях. Впевнений, що програма дозволить сформувати та посилити новий тип лідерства. Представники Канади та України вже працюють як команда”, – цитує Тарана його пресслужба.

Міністр також повідомив, що в МОУ наразі завершено етап планування проєктів оборонної реформи та розпочато практичне виконання її заходів.

“Результатом оборонної реформи мають бути Збройні сили України, що володіють максимально досяжними оперативними (бойовими) спроможностями та функціонують відповідно до оперативних стандартів Альянсу”, – наголосив Міністр.

Серед основних здобутків підготовчого етапу оборонної реформи Таран виокремив:

  • делегування повноважень заступникам міністра оборони України та начальнику Генерального штабу ЗСУ як замовникам проєктів;
  • налагодження системної взаємодії та безпосереднє залучення до оборонної реформи іноземних радників;
  • організацію виконання заходів оборонної реформи безпосередньо керівниками відповідних структурних підрозділів МО та ГШ;
  • створення спільних робочих груп, які об’єднують усі зацікавлені підрозділи.

Як інформувала “Новинарня“, у грудні 2019 року Рада схвалила реформу вищих офіцерських звань.

Читайте також:
Реформи в ЗСУ: скорочуються 17 генеральських посад, ГШ матиме більше фінансових повноважень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.