Україна отримала агреман на призначення Маркарової послом у США, – Єнін

 

Україна отримала агреман на призначення ексміністерки фінансів України Оксани Маркарової послом у США.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, опублікованому в середу, 30 грудня.

“Українська сторона вже отримала агреман на призначення Оксани Маркарової послом України в США, водночас остаточне рішення буде ухвалюватися президентом України”, – зазначив він.

Відповідаючи на запитання, коли до України приїде новий американський посол, Єнін сказав: “Ми активно працюємо над тим, щоби якнайшвидше відбулися повноформатні контакти керівництва Української та Американської держав. Певним чином нас стримує епідемічна ситуація, існують певні бюрократичні процедури, які мають бути належним чином завершені”.

Водночас, за його словами, “ті сигнали, які ми отримуємо, свідчать, що Україна буде одним із пріоритетів США, і це, на нашу думку, значною мірою сприятиме прискоренню початку предметних контактів з новою адміністрацією”.

“Ми з нетерпінням очікуємо приїзду до України нового американського посла, і впевнені, що він матиме надзвичайно високий кредит довіри у нової американської адміністрації”, – додав урядовець.

Як інформувала “Новинарня“, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба  у листопаді підтвердив інформацію про призначення Оксани Маркарової на пост посла України в США.

До березня 2020 року Оксана Маркарова обіймала посаду міністра фінансів України.

Президент України Володимир Зеленський призначив кар’єрного дипломата Володимира Єльченка послом України в США у грудні 2019 року.
До цього він обіймав посаду Постійного представника України при Організації Об’єднаних Націй та надзвичайного і повноважного Посла України в Ямайці.
Також Єльченко працював надзвичайним та повноважним послом України в Російській Федерації (2010-2015 рр.), Австрії (2005-2007 рр.), протягом 2000-2005 років був заступником міністра закордонних справ України, заступником держсекретаря МЗС, державним секретарем МЗС, першим заступником міністра ЗС України.

Читайте також:
Ексміністру Маркаровій вручили французький орден за поставку в Україну гелікоптерів Airbus

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна