Зеленський призначив посла України у США

 

Президент України Володимир Зеленський призначив Володимира Єльченка послом України в США.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний указ оприлюднено в четвер, 18 грудня, на сайті глави держави.

“Призначити Єльченка Володимира Юрійовича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Сполучених Штатах Америки”, – йдеться у документі.

Попереднім Указом Президент звільнив Єльченка з посад Постійного представника України при Організації Об’єднаних Націй та Надзвичайного і Повноважного Посла України в Ямайці.

Іншим указом Сергія Кислицю призначено Постійним представником України при Організації Об’єднаних Націй.

Володимир Єльченко, 1959 р.н. – кар’єрний дипломат, із 9 грудня 2015 року – постійний представник України при ООН у Нью-Йорку.
Цю ж посаду Єльченко обіймав у 1997-2001 рр., був головою Ради Безпеки ООН (2001).
У 2000-2005 рр. — заступник міністра закордонних справ України, заступник державного секретаря МЗС, державний секретар МЗС, перший заступник міністра закордонних справ України.
У 2005-2007 рр. – надзвичайний та повноважний Посол України в Австрії, до 2010 року – постійний представник України в міжнародних організаціях у Відні.
У 2010-2015 рр. – надзвичайний та повноважний посол України в Російській Федерації.

Нагадаємо, 19 липня Володимир Зеленський звільнив Валерія Чалого з посади посла України в США. Відтоді ця посада залишається вакантною.

Читайте також:
США дали агреман на призначення послом України Володимира Єльченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна