Ексміністру Маркаровій вручили французький орден за поставку в Україну гелікоптерів Airbus

 

Колишня міністерка фінансів України  Оксана Маркарова отримала французьку відзнаку Кавалера Національного ордена “За заслуги”.

Про це в четвер, 17 грудня, інформує пресслужба посольства Франції в Україні.

Відзнаку ексурядовиці вручив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен під час церемонії в резиденції дипвідомства.

“Оксана Маркарова відігравала важливу роль у розвитку економічних відносин між Францією та Україною та зробила вагомий внесок у перший великий французько-український проєкт економічного співробітництва – поставки в Україну п’ятдесяти п’яти гелікоптерів Airbus”, – йдеться в повідомленні.

У 2018 році Маркарова була призначена на посаду міністра фінансів України, яку вона обіймала до березня 2020 року.

Її діяльність передбачала, зокрема, створення доступної для громадян України бази даних про фінансові операції адміністрацій та державних структур, здійснення реформи управління державними фінансами, підтримка реорганізації банківського сектору та багато інших реформ, які обумовлюють підтримку МВФ та інших міжнародних донорів.

Церемонія пройшла за присутності колишнього посла Франції в Україні Ізабель Дюмон, яка зараз є заступницею дипломатичного радника президента Еммануеля Макрона.

Захід став “нагодою висловити Оксані Маркаровій вдячність Французької Республіки за її діяльність та відданість на користь розвитку двосторонніх відносин між нашими країнами, а також нагадати про її роль реформаторки в Україні”, зазначили дипломати.

Читайте також:
У МЗС підтвердили інформацію про призначення Маркарової послом України в США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна