Справа Приватбанку: Венедіктова заявила, що розслідування “рухається в потрібному руслі”

 

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що розслідування у справі виведення коштів із “Приватбанку” “рухається в потрібному руслі”.

Про це у вівторок, 29 грудня, генпрокурорка написала у фейсбуці.

“Я не маю права відкривати таємницю слідства, але в загальних рисах можу заспокоїти суспільство – всі необхідні кроки зроблені, процесуальні рішення прийняті, справа (“Приватбанку”, –“Н”) почала рухатись в потрібному руслі”, – зазначила Венедіктова.

Вона додала, що знайде “можливість, в тому числі і процесуальну, пояснити більш дохідливо причини, через які справи розслідувались з деяким запізненням”.

Раніше видання “Економічна правда” з посиланням на джерело у НАБУ поінформувало, що Венедіктова уже два тижні не підписує підозри у справі “Приватбанку”.

Зазначається, що Венедіктова увійшла до складу груп прокурорів у трьох основних провадженнях щодо групи “Приват”.

Читайте також:
Справа ПриватБанку: Верховний Суд скаржиться на тиск Венедіктової

Нагадаємо, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів “Приватбанку” (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк.

Для того, щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію на понад 155 мільярдів гривень.

Ексвласники банку вважають націоналізацію незаконною. Тривають судові суперечки (і в Україні, і в закордонних юрисдикціях).

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Коломойського скасував рішення про націоналізацію “Приватбанку”. У відповідь на це Кабмін, Нацбанк і “Приватбанк” одразу в травні оскаржили це рішення.

15 жовтня “Приватбанк” здобув перемогу в Апеляційному суді Англії та Вельсу у справі проти Коломойського та Боголюбова.

Судді вирішили, що “Приватбанк” має достатньо передумов для судового розгляду справи та отримання відшкодування в сумі близько тьох мільярдів доларів. А судовий указ про всесвітній арешт активів залишається чинним до рішення по суті.

У листопаді 2019 року, після президентських і парламентських виборів, олігарх Ігор Коломойський заявив, що поверне в свою власність “Приватбанк” у найближчому майбутньому.

Читайте також:
Апеляційний суд переніс розгляд законності націоналізації Приватбанку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна