Лондонський суд зобов’язав Коломойського виплатити “ПриватБанку” 10,9 млн фунтів

 

Апеляційний суд Лондона зобов’язав бізнесмена Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова й інших відповідачів сплатити витрати “ПриватБанку” в сумі 10,9 млн фунтів стерлінгів до 12 листопада.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 23 жовтня, йдеться у пресрелізі ПриватБанку.

“Після успіху “ПриватБанку” в Апеляційному суді, підтвердженого рішенням від 15 жовтня 2019 року, що “ПриватБанк” може продовжити розгляд справи проти його колишніх власників в англійському суді, пан Ігор Коломойський, пан Генадій Боголюбов та інші відповідачі були зобов’язані сплатити банку 10,9 млн фунтів стерлінгів до 12 листопада 2019 року”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідачів зобов’язали повернути проміжну виплату витрат, сплачену їм Банком, за рішенням суду першої інстанції в минулому році. Банк має отримати 4 млн фунтів стерлінгів від пана Коломойського, 2 млн фунтів стерлінгів від пана Боголюбова та 1,5 млн фунтів стерлінгів від корпоративних відповідачів.

Крім того, відповідачі повинні сплатити витрати Банку за минулорічне слухання справи суддею Фанкортом, та кошти, витрачені на апеляцію. Хоча для визначення загальної суми витрат для сплати відповідачами знадобиться певний час, наразі вони повинні сплатити 3,4 млн фунтів стерлінгів до 12 листопада.

Як інформувала “Новинарня“, 15 жовтня 2019 року “ПриватБанк” отримав перемогу в Апеляційному суді Англії та Вельсу у справі проти колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Всесвітній арешт, накладений на активи бізнесменів, збережеться.

Позовом від 2017 банк доводив у суді, що його колишні власники Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели близько $5,5 млрд з установи напередодні націоналізації. Суд застосував проти олігархів обмежувальний захід у вигляді всесвітнього арешту на їхні активи.

Згодом Коломойський та Боголюбов подали апеляцію на це рішення суду, у якій довели, що справа “ПриватБанку” не у юрисдикції цього суду, а відтак, суд не може накладати арешт на активи олігархів. Банк це рішення оскаржив.

Читайте також:
“ПриватБанк” збільшив прибуток до рекордного в історії показника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна