Апеляційний суд переніс розгляд законності націоналізації Приватбанку

 

У вівторок, 15 грудня, Шостий апеляційний суд Києва переніс розгляд оскарження рішення Окружного адміністративного суду Києва, який у квітні 2019 року “скасував націоналізацію” “Приватбанку” через визнання нечинним договору.

Про це повідомляє “Еспресо”.

Шостий апеляційний суд переніс засідання у справі по розгляду рішення ОАСК щоддо незаконності націоналізації “Приватбанку” на 26 січня 2021 року.

“Незважаючи на те, що є відповідне рішення Верховного Суду, який сказав, що питання націоналізації не можуть розглядатися в рамках адміністративного провадження, представники “шостої апеляції” не бажають закрити справу, не хочуть скасувати рішення першої інстанції, яке винесено ОАСК і продовжують розгляд”, – прокоментував судовий процес один з лідерів партії “Демократична Сокира” Антон Швець.

Під судом сьогодні також відбувалися протести проти спроб скасування націоналізації “Приватбанку”.

Нагадаємо, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів “Приватбанку” (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк.

Для того, щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію на понад 155 мільярдів гривень.

Ексвласники банку вважають націоналізацію незаконною. Тривають судові суперечки (і в Україні, і в закордонних юрисдикціях).

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Коломойського скасував рішення про націоналізацію “Приватбанку”. У відповідь на це Кабмін, Нацбанк і “Приватбанк” одразу в травні оскаржили це рішення.

15 жовтня “Приватбанк” здобув перемогу в Апеляційному суді Англії та Вельсу у справі проти Коломойського та Боголюбова.

Судді вирішили, що “Приватбанк” має достатньо передумов для судового розгляду справи та отримання відшкодування в сумі близько 3 мільярдів доларів. А судовий указ про всесвітній арешт активів залишається чинним до рішення по суті.

Як писала “Новинарня“, у листопаді 2019 року олігарх Ігор Коломойський заявив, що поверне в свою власність “Приватбанк” у найближчому майбутньому.

Читайте також:
Мін’юст США звинуватив Коломойського і Боголюбова в крадіжці й відмиванні мільярдів “Приватбанку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна