Зеленський пояснив, чому не телефонує Путіну щодо війни на Донбасі

 

Президент України Володимир Зеленський вважає, що президент Росії Володимир Путін поспілкується з ним щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, але сьогодні немає предмета для такої розмови.

Про це Зеленський сказав у інтерв’ю виданню “Фокус”, опублікованому в п’ятницю, 25 грудня.

“Я можу йому зателефонувати, він точно зі мною поспілкується”, – вважає глава держави.

Водночас він зазначив, що не телефонує, бо, за його словами, немає “предмета для розмови”.

“Якщо продовжиться затримка із зустріччю радників, то я буду з ним спілкуватися обовʼязково. Як президент України я повинен вирішувати з ним усі складні питання. І якщо це допоможе швидше зупинити війну, я повинен з ним спілкуватися”, – сказав Зеленський.

Глава держави додав, що повинен бути як діалог через “нормандський формат”, так і прямі перемовини.

“Тому що є питання, які ми не порушуємо в “нормандському форматі” – ні питання заручників у Росії або Криму, ні питання Криму. Цей формат суто про Донбас. Тому ми повинні говорити з ним глобально тет-а-тет”, – пояснив Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно президент України заявив, що дуже хотів би долучити США до переговорів “нормандського формату” (Україна, Росія, Німеччина, Франція), адже це посилило би позиції Києва.

Читайте також:
Загроза від НАТО, ядерний потенціал, Крим: Путін нарізав задачі армії РФ на 2021 рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна