У Харкові військовослужбовці не братимуть участі в церемонії прощання з Кернесом

 

Військовослужбовці Харківського гарнізону не братимуть участі в церемонії прощання з міським головою Геннадієм Кернесом, адже на ній не будуть присутні перші особи держави.

Про це ввечері у вівторок, 22 грудня, поінформувала пресслужба Харківського національного університету повітряних сил ім. Кожедуба.

“За попередньою інформацією, на церемонії прощання і похоронах передбачалося перебування перших осіб держави, тому керуючись положенням Статуту, начальник Харківського гарнізону видав наказ про притягнення до церемонії близько 50 військовослужбовців. Пізніше, коли стало відомо, що зазначені особи на поховання міського голови не прибудуть, наказ начальника Харківського гарнізону про участь військовослужбовців у церемонії був скасований”, – йдеться в повідомленні.

Раніше військовослужбовці брали участь в репетиції церемонії прощання, адже тоді не було відомо, що на ній не будуть присутні перші особи держави.

Згідно з положеннями Статуту гарнізонної та вартової служби Збройних сил України, почесний ескорт направляється в разі поховання осіб, в офіційних церемоніях яких беруть участь президент України, голова Верховної Ради і прем’єр-міністр.

Як інформувала “Новинарня“, 17 грудня в Німеччині на 62-му році життя помер міський голова Харкова Геннадій Кернес. Він обіймав посаду міського голови Харкова з 2010 року.
28 квітня 2014 року на нього було скоєно замах. Під час пробіжки чиновника важко поранили з вогнепальної зброї. Після замаху Кернес пересувався на інвалідному візку.
14 вересня українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що мер Харкова Геннадій Кернес доставлений в лікарню з двостороннім запаленням легень, у нього вкрай складна форма коронавірусу.
17 вересня стало відомо, що Кернеса привезли на лікування до німецької клініки “Шаріте” в Берліні.
4 листопада стало відомо, що Кернес офіційно визнаний харківським міським головою за результатами виборів до місцевих рад, які відбулися 25 жовтня без особистої участі кандидата у виборчій кампанії.
7 листопада його офіційно зареєстрували міським головою Харкова.

За інформацією бізнесмена Павла Фукса, Кернес планував повернутися в Україну до Нового року.

Читайте також:
У Харків привезли тіло Кернеса. Місто хоче встановити йому пам’ятник, назвати іменем проспект і станцію метро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна