У Харкові курсанти репетирують церемонію прощання з Кернесом. ВІДЕО

 

Поблизу Харківського національного академічного театру опери та балету курсанти відпрацьовують процес церемонії прощання з мером Геннадієм Кернесом.

Біля театру, де 23 грудня відбудеться прощання, встановили стрічки, які регулюватимуть потік людей, повідомляє “Суспільне.Харків”.

Деталі церемонії відпрацьовують зранку 22 грудня. На вході до театру встановили прапори України з чорними стрічками.

У церемонії будуть задіяні військовослужбовці.

За даними ЗМІ, на вході до театру репетирують близько 30 курсантів Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. 

Читайте також:
У Харків привезли тіло Кернеса. Місто хоче встановити йому пам’ятник, назвати іменем проспект і станцію метро

Як інформувала “Новинарня“, 17 грудня в Німеччині на 62-му році життя помер міський голова Харкова Геннадій Кернес. Він обіймав посаду міського голови Харкова з 2010 року.
28 квітня 2014 року на нього було скоєно замах. Під час пробіжки чиновника важко поранили з вогнепальної зброї. Після замаху Кернес пересувався на інвалідному візку.
14 вересня українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що мер Харкова Геннадій Кернес доставлений в лікарню з двостороннім запаленням легень, у нього вкрай складна форма коронавірусу.
17 вересня стало відомо, що Кернеса привезли на лікування до німецької клініки “Шаріте” в Берліні.
4 листопада стало відомо, що Кернес офіційно визнаний харківським міським головою за результатами виборів до місцевих рад, які відбулися 25 жовтня без особистої участі кандидата у виборчій кампанії.
7 листопада його офіційно зареєстрували міським головою Харкова.

За інформацією бізнесмена Павла Фукса, Кернес планував повернутися в Україну до Нового року.

Читайте також:
У мера Харкова Кернеса відмовили обидві нирки, – речник міськради

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна