Окупанти повернули українській стороні розвідника 14 омбр Олександра Пупка

 

доповнено
Із тимчасово непідконтрольної території повернуто українського військовослужбовця 14-ї окремої механізованої бригади ЗС України імені князя Романа Великого Олександра Пупка.

Про це в середу, 23 грудня, повідомила українська делегація в Тристоронній контактній групі.

“Сьогодні завдяки відповідним діям Гуманітарної підгрупи в ТКГ українській стороні було повернуто військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, молодшого сержанта Пупка Олександра Івановича, який за обставинами, які встановлюються, нещодавно потрапив на тимчасово непідконтрольну територію”, – йдеться в повідомленні.

Фото: пресслужба УкрТКГ

У пресслужбі Міноборони додали, що Військова служба правопорядку наразі встановлює обставини, за яких Пупко опинився в ОРЛО.

“Сьогодні о 13.20 на КПВВ ”Щастя” повернуто на підконтрольну територію молодшого сержанта Пупка О.І. Військовою службою правопорядку здійснюється перевірка. З’ясовуються обставини події”, – йдеться в повідомленні пресслужби МОУ.

Фото: пресслужба УкрТКГ

Нагадаємо, 21 грудня окупанти заявили, що затримали  українського військового Олександра Пупка ще 17 грудня поблизу окупованого міста Слов’яносербськ Луганської області.

У 14-й бригаді Пупко перебуває на посаді командира відділення розвідувального взводу мотопіхотного батальйону.

Пресцентр штабу операції Об’єднаних сил в 15:50 понеділка, 21 грудня, визнав, що військовий ЗСУ перебуває на тимчасово окупованій територї Луганщини.

Зазначається, що 17 грудня 2020 року під час перевірки наявності особового складу одного з підрозділів військової частини, який виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, виявили відсутність одного з військовослужбовців підрозділу. Пошукові заходи позитивного результату не дали.
“Військовослужбовець затриманий представниками незаконних збройних формувань. Представники російсько-окупаційних військ намагаються цинічно використати даний факт для дискредитації Збройних сил України. Обставина події з’ясовуються”, – повідомили в штабі.

23 грудня “народна міліція ЛНР” заявила, що передасть українській стороні молодшого сержанта 14-ї окремої механізованої бригади ЗС України імені князя Романа Великого Олександра Пупка, про затримання якого стало відомо 21 грудня.

Читайте також:
Окупанти передали військового 14-ї бригади задушеним і побитим, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна