Окупанти передали військового 14-ї бригади задушеним і побитим, – ЗМІ

 

Військовослужбовець 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, про якого раніше українська делегація в ТКГ повідомляла, ніби він п’яним перейшов на сторону противника і там помер, насправді був задушений, а на його тілі виявлені значні синці та садна. 

Про це свідчать результати проведення судово-медичної експертизи, які опублікувало вночі в четвер, 17 грудня, видання “Цензор.нет”.

Основною причиною смерті 47-річного Миколи Тарасюка вказано асфіксію, категорія смерті – насильницька.

У документі зазначено, що на тілі військовослужбовця виявлені численні синці та садна.

На це також звертає увагу й один із членів команди Петра Порошенка, колишній радник його як президента Юрій Бірюков, опублікувавши уривок аналогічного документа на сторінці у фейсбуці.

Як інформувала “Новинарня“, 17 грудня пресслужба української делегації в ТКГ повідомила, що Україні передали тіло військовослужбовця Збройних сил України, який помер на тимчасово окупованій території.
Йдеться про військового з 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

“Вранці 14 грудня, під час перевірки особового складу, в одному з підрозділів військової частини було виявлено відсутність одного з військовослужбовців. На телефонні дзвінки він не відповідав, тож було організовано розшукові заходи, які не дали результату. Зброя військового залишилася на місці, конфліктів із товаришами по службі він не мав”, – повідомила пресслужба військової частини.

Підкреслимо, що Тристороння контактна група змінила повідомлення про інцидент. Раніше в тексті було зазначено, що військовослужбовець “14 грудня цього року, перебуваючи у стані сп’яніння, скоїв самовільний перехід на сторону противника (без зброї), і помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації”.
Тепер ця інформація відсутня, і сказано тільки, що він потрапив на непідконтрольну територію “за невстановлених обставин”.

Читайте також:
Російські окупанти вчинили наругу над тілом загиблого на Донеччині медика Миколи Іліна, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна