Макрон і Путін обговорили нормандський формат, – Пєсков

 

Президент Франції Еммануель Макрон обговорив нормандський формат щодо врегулювання на Донбасі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Про це у середу, 23 грудня, інформує “Еспресо” з посиланням на росЗМІ.

Однак про терміни саміту “нормандської четвірки” говорити поки не доводиться, заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

За його словами, перш ніж обговорювати терміни нового саміту, треба підтвердити реалізацію домовленості зустрічі в Парижі 9 грудня 2019 року.

“Цю тему предметно обговорювали (в розмові президентів Росії і Франції напередодні, – “Н”), але перед тим, як говорити про терміни, треба все-таки інвентаризувати реалізацію тих домовленостей, які у Парижі були досягнуті, і в цьому плані поки що похвалитися сильно нічим”, – додав Пєсков.

Нагадаємо, лідери країн “нормандської четвірки” – президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлерка Німеччини Ангела Меркель – востаннє зустрічалися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року та досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Із них частково виконаний тільки пункт про обмін полоненими.

Читайте також:
Зеленський хоче залучити США до нормандського формату, деокупації Донбасу й Криму “після фіналу війни”

РФ блокує процес обміну й вимагає процесуальне очищення 9 осіб, раніше звільнених Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна