Україна отримала від ЄБРР €450 млн на дорожню інфраструктуру

 

Відповідно до угоди “Укравтодору” з Європейським банком реконструкції та розвитку буде оновлено 275 км траси Київ – Одеса і побудовано новий північний об’їзд Львова.

Про це заявив глава “Укравтодору” Олександр Кубраков у фейсбуці.

За його словами, завдяки цій угоді “Укравтодор” стане першою державною інституцією в Україні, яка втілить рекомендації ЄБРР щодо попередження корупції.

“Антикорупційні заходи – це не просто “аналітична робота”, але постійна участь експертів та представників ЄБРР у ключових процесах “Укравтодору”. Завдяки цьому ми посилимо внутрішній контроль і попередимо ризики зловживань”, – зазначив він.

Фінансування ЄБРР складатиметься з трьох траншів – два з них сумою €290 млн будуть використані для реконструкції 275 км автошляху M-05 Київ – Одеса, третій – €160 млн для фінансування будівництва 24-кілометрової північної ділянки кільцевої об’їзної дороги навколо Львова.

Із коштів ЄБРР також буде профінансовано стратегічну оцінку дорожньої безпеки в масштабах національної мережі автодоріг з метою визначення та пріоритизації найбільш небезпечних ділянок для втілення заходів пом’якшення ризиків. Частина коштів буде використана для впровадження систем управління впливами важкого транспорту.

Цей проєкт став найбільшим за час співпраці “Укравтодору” з ЄБРР за останні десять років.

“Проекти міжнародних фінансових організацій мають велике значення для країни не тільки завдяки прямому економічному ефекту, але й для розвитку дорожньої галузі. У цьому році ми активно застосовували практики, звичні для МФО та інноваційні для бюджетної сфери. Ми вдячні нашим партнерам за довіру, і в результаті проєкту очікуємо отримати не тільки оновлені і побудовані магістралі, а й стійкі рішення для мінімізації корупційних ризиків”, – наголосив Кубраков.

Як відомо, ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україні. Банк уже взяв на себе зобов’язання щодо надання майже €14,5 млрд у рамках 486 проєктів по всій країні.

Нагадаємо, 18 грудня стало відомо про те, що Європейський банк реконструкції і розвитку та Кабінет Міністрів України уклали кредитну угоду на 450 мільйонів євро, які спрямують на капітальний ремонт траси Київ-Одеса та будівництво північного об’їзду Львова.

Нещодавно уряд передав понад ₴61,5 млн із програми діагностики онкозахворювань на будівництво доріг Львівщини.

Читайте також:
В Україні вартість ремонту 1 км доріг зросла вдвічі, а ціни на матеріали майже не змінились, – CoST Ukraine

Мільярд з COVID-фонду на ремонт доріг Прикарпаття забрало оточення Коломойського, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна