ЄБРР надасть Україні €450 млн кредиту на дороги

 

Європейський банк реконструкції і розвитку та Кабінет Міністрів України уклали кредитну угоду на 450 мільйонів євро, які спрямують на капітальний ремонт траси Київ-Одеса та будівництво північного об’їзду Львова.

Про це в п’ятницю, 18 грудня, інформує пресслужба Мінінфраструктури.

Домовленості про кредит досягнули за проєктом “Розвиток транс’європейської транспортної мережі (Україна – дорожні коридори)”.

Кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт п’яти ділянок автошляху М-05 Київ-Одеса у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також на будівництво північного обходу Львова.

“Реалізація цього проєкту дозволить не лише покращити стан автошляхів за маршрутами міжнародних транспортних коридорів, а й підвищити безпеку дорожнього руху на дорогах, що сполучають Україну з ЄС та Київ з Чорним морем.  Вдячний нашим постійним партнерам із банку за всебічну підтримку і допомогу Україні у створенні сучасної та якісної інфраструктури для людей”, – прокоментував підписання угоди очільник міністерства Владислав Криклій.

Нагадаємо, нещодавно уряд передав понад ₴61,5 млн із програми діагностики онкозахворювань на будівництво доріг Львівщини.

Читайте також:
В Україні вартість ремонту 1 км доріг зросла вдвічі, а ціни на матеріали майже не змінились, – CoST Ukraine

Мільярд з COVID-фонду на ремонт доріг Прикарпаття забрало оточення Коломойського, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна