“Води достатньо”: Путін не бачить проблем із водопостачанням окупованого Криму

 

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в Криму достатньо прісної води, а робота із розробки артезіанських свердловин і джерел триває.

Про це він сказав під час щорічної пресконференції в четвер, 17 грудня.

“Зараз проводяться геологічні дослідження…Частина води з водозабору перенаправляється в Севастополь. Сподіваюся, найближчим часом не буде відчувати дефіцит… Запасів хорошої прісної води в Криму достатньо, просто раніше цим не займалися”, – цитує Путіна “Радіо Свобода”.

Путін заявив, що опріснення можна “робити тільки точково”.

“Є ще для Криму новація, фахівці кажуть, що в прилеглих до Криму акваторіях, під Азовським морем, запаси води хороші, проблему ми вирішимо, кошти виділяються”, – сказав Путін.

Читайте також:
Окупаційна влада оштрафувала водоканал у Севастополі за перевитрату води

Як писала “Новинарня”, українська влада неодноразово заявляла про те, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією у 2014 році поставку води на півострів було припинено.

Запаси води у Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. Згідно з заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.

У 2020 році ситуація з водопостачанням в Криму стала критичною. Невелика кількість опадів і малосніжна зима призвели до посухи, стверджують кримські науковці. З кінця серпня на півострові частково запровадили графіки подачі води.

Читайте також:
За два місяці в окупованому Криму пересохли п’ять річок, – російські гідрометеорологи

Окупанти в Криму хочуть використовувати водоспади для постачання водою ялтинців

“Ні краплі води в окупований Крим”: попереджувальна акція на дамбі Північно-Кримського каналу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна