В уряді назвали умову запровадження локдауну в грудні

 

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов заявив, що в Україні можуть запровадити локдаун раніше ніж 8 січня, якщо кількість випадків COVID-19 на добу перевищить 32-35 тис.

Про це повідомив сайт “Україна 24” у неділю, 13 грудня.

За словами Немчінова, карантинні обмеження посилять, якщо кількість підтверджених випадків захворювання на коронавірус перевищуватиме 32-35 тис. на добу.

“Зараз ми говоримо про цифру 32-35 тисяч хворих за день. Але треба розуміти, скільки було запроваджено ліжок COVID-пакет, скільки ліжок було забезпечено киснем і скільки лікарень було залучено до подолання коронавірусної інфекції”, – сказав урядовець.

Водночас він зазначив, що в Україні постійно зростає кількість лікарняних ліжок для хворих на коронавірус.

“Треба зважати, що окрім виявлених є ще питання госпіталізованих. У нас постійно збільшується ліжкофонд. МОЗ працює над тим, щоб у разі необхідності довести його до 90 тис. У нас постійно збільшується кількість ліжок із забезпеченим киснем, до кінця року стоїть завдання вийти на понад 40 тис., а в перспективі – на 75 тис.”, – розповів Немчінов.

Нагадаємо, 9 грудня уряд підтримав постанову щодо введення жорстких карантинних заходів для боротьби з поширенням COVID-19 в Україні з 8 по 24 січня 2021 року.

Читайте також:
Від початку пандемії COVID-19 в Україні діагностували вже в понад 900 тис. людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна