На Львівщині відбулися збори з оперативними черговими ПвК “Захід”. ФОТО

 

На базі однієї з військових частин на Львівщині пройшли дводенні збори з оперативними черговими повітряного командування “Захід”.

Про це інформує служба зв’язків з громадськістю ПвК “Захід”.

Рівень організації та несення бойового чергування впливають на боєздатність військових частин, адже вони підтримують систему управління постійній готовності.

“Збори ми проводимо щороку, тут ми підбиваємо підсумки за минулий рік, аналізуємо виконання завдань бойового чергування, вивчаємо алгоритми дій чергових бойових обслуг у різних ситуаціях, доводимо до відома оперативних чергових та їх заступників усю необхідну актуальну інформацію. Головна мета наших зборів – удосконалення навичок чергових бойових обслуг, це дозволить бездоганно виконувати бойові завдання з охорони державного кордону України в повітряному просторі”, – зазначив т.в.о. командувача повітряного командування “Захід” полковник Анатолій Козловський.

Під час зборів відбулися зокрема практичні та показові заняття.

“Під час практичної частини учасники вивчили та закріпили знання у виконанні посадових інструкцій. Також офіцерам продемонстрували порядок проведення ритуалу заступу на бойове чергування з протиповітряної оборони у Збройних силах України, обладнання приміщень для несення бойового чергування та практичну роботу на визначеному пункті бойового управління”, додали в пресслужбі.

Збори оперативні чергові ПвК Захід 1 Збори оперативні чергові ПвК Захід 2 Збори оперативні чергові ПвК Захід 4 Збори оперативні чергові ПвК Захід 3 Збори оперативні чергові ПвК Захід 5
<
>
Служба зв’язків з громадськістю повітряного командування “Захід”

Крім того, відбулося показове заняття щодо охорони та оборони пункту управління ОВУ від нападу диверсійно-розвідувальної групи.

За результатами цих занять офіцери склали заліки на допуск до несення бойового чергування з протиповітряної оборони в складі чергових бойових обслуг пункту управління ПвК ”Захід”.

Збори відбулися під керівництвом тимчасово виконуючого обов’язки начальника штабу ПвК “Захід” полковника Володимира Шишкіна.

Читайте також:
Українська ППО вперше перехоплюватиме новітній американський БПЛА MQ-9 Reaper

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна